0
OneTile Experience
0
background
Typ de serienaam of de code van het product

La ricerca non ha prodotto risultati, contattaci per una consulenza

Neem contact met ons op
0

Belastingaftrek

Onetile biedt deskundig advies over belastingaftrek

Onetile biedt deskundig advies met betrekking tot belastingaftrek voor renovaties en energie-efficiëntie. 
Zoals vele andere bouwwerken kan de renovatie of het nieuw leggen van vloeren en muren, afhankelijk van de situatie, in aanmerking komen voor een aftrek voor renovatie van gebouwen of voor een aftrek voor energiebesparing.

Vloeren/wandbekleding voor binnen

Zij kunnen gebruik maken van de aftrek voor de vervanging van interieur vloeren en -muren, maar alleen indien uitgevoerd in de gemeenschappelijke ruimten van de woonruimte. Anderzijds kunnen ingrepen met betrekking tot particuliere woningen niet in aanmerking komen voor de belastingvermindering, tenzij de vervanging van de vloer/bekleding van het interieur voortvloeit uit andere werkzaamheden die voor aftrek in aanmerking komen (bv. ik moet de vloer vervangen omdat ik uit noodzaak het loodgieterswerk opnieuw aan moet leggen). De vervanging van de vloer/wandbekleding wordt immers beschouwd als "regelmatig onderhoud", een type uitvoering waarbij volgens de wet van december 2014 alleen aftrek mogelijk is indien dit betrekking heeft op gemeenschappelijke ruimten van het appartementencomplex.

Vloeren/wandbekleding voor buiten

De renovatie of nieuwbouw van vloeren/wandbekleding buiten in gemeenschappelijke ruimten van het appartementencomplex komt altijd in aanmerking voor belastingvermindering. Indien het gaat om privé-ruimten buiten, is de aanleg van vloeren/wandbekleding onderworpen aan de aftrek indien het gaat om nieuwe aanleg; om de renovatie van privé vloeren/wandbekleding voor buiten in de aftrek op te nemen, dienen het oppervlak en de materialen ervan te worden gewijzigd.

Vloeren/wandbekleding voor binnen

De vervanging van interieur vloer/wandbekleding is niet onderworpen aan de belastingaftrek voor energiebesparing, tenzij deze vervanging het gevolg is van werkzaamheden die in aanmerking komen voor de belastingaftrek voor energiebesparing.

Vloeren/wandbekleding voor buiten

De aftrek voor energiebesparing voor de installatie van vloeren/wandbekleding voor buiten is niet toegestaan, ongeacht of het om een nieuwe installatie of een vervanging gaat. Kosten voor vloeren/wandbekleding voor buiten zijn daarentegen aftrekbaar indien nodig om andere ingrepen te voltooien waarvoor een belastingvermindering voor energiebesparing geldt.