0
OneTile Experience
0
background
Typ de serienaam of de code van het product
0

Groot formaat

Groot formaat tegels

Groot formaat tegels verfraaien elke ruimte met een minimalistische ontwerpstijl.

De voegen zijn dunner dan bij tegels van klein formaat, waardoor een visueel effect ontstaat die de ruimte groter doet lijken, om zo de indruk te wekken van grotere, doorlopende oppervlakken. Tegels van groot formaat kunnen, mits geslepen, d.w.z. met perfect rechte randen, bijna volledig op elkaar worden afgestemd (een minimale voeg van 2mm is echter wel aanwezig).
Geslepen tegels van groot formaat kunnen worden gelegd met een effect waardoor ze zonder voegen gelegd lijken te zijn, waardoor de continuïteit en uniformiteit van de vloer- en wandtegels nog beter tot zijn recht komt.

De kleuren van tegels in groot formaat zijn vaak eenvoudig, maar deze bieden interessante structuur-effecten dankzij het grote oppervlak waardoor structuur en patroon zich optimaal kunnen inzetten.
Hout-, steen-, beton- of marmer-effecten passen zich aan elke woonstijl aan, zowel binnen als buiten.
Vanuit technisch oogpunt vereisen gres porcellanato tegels van groot formaat een vlekkeloze plaatsing. Voor de verwerking van de tegels en de voorbereiding van de ondergrond wordt het gebruik van een professionele installateur ten zeerste aanbevolen.

Om een groot formaat te kunnen leggen, is het van essentieel belang dat de dekvloer/ondervloer perfect is en dus geen onregelmatigheden vertoont. Indien dit niet het geval is, loopt men het risico dat de platen kunnen breken.
Groot formaat betekent ook een geringe dikte, dus een dikte van minder dan 1 cm, van minimaal 3,5 mm tot maximaal 6 mm voor formaten tot 160x320.
Het meest geschikte materiaal is gres porcellanato, dat compacter en steviger en ook niet poreus is, en dus ook gemakkelijker te onderhouden (bijvoorbeeld in de keuken).

Waar wordt groot formaat gebruikt

De grote formaten die een uitzonderlijke esthetische impact hebben kunnen muren en vloeren van woningen, kantoren of winkels op een unieke en bijzondere manier verfraaien

Wanneer wordt het beschouwd als een groot formaat?

Vroeger kon men zeggen dat een 80x80 plaat een groot formaat was, tegenwoordig bereiken grote formaten 160 x 320 centimeter, maar het aanbod is dusdanig groot dat zelfs het 80x80 formaat als een groot formaat kan worden beschouwd.

De adviezen van Onetile.it voor een perfecte plaatsing van groot formaat

Om een groot formaat op een vakkundige manier te leggen, is het van essentieel belang dat de dekvloer (ondervloer) perfect is en geen onregelmatigheden vertoont; als de ondervloer niet perfect is, bestaat altijd het risico dat de plaat breekt; vergeet niet dat een groot formaat een geringe dikte heeft, die minimaal 3,5 mm is tot maximaal 6 mm, voor afmetingen tot 160x320 

Een voeg van minimaal 2,00 mm wordt aanbevolen