0
OneTile Experience
0
background
Typ de serienaam of de code van het product

La ricerca non ha prodotto risultati, contattaci per una consulenza

Neem contact met ons op
0

Hedendaagse look voor een badkamer in Nederland

"Less is more" zei Mies van der Rohe, de vader van de hedendaagse architectonische esthetiek en het minimalisme, en hij had geen ongelijk! Net zoals de volumetrische structuren van een gebouw een ruimte kunnen versterken of onderdrukken, kan het interieur de ruimte benadrukken en verbeteren of deze juist afstandelijk of onderdrukkend maken voor degenen die erin wonen.

Onze Nederlandse klanten wilden de beschikbare ruimte in de grote badkamer optimaal benutten. Deze was groot, maar niet overdreven groot, aangezien de badkamer zowel het bad als de douche moest bevatten.

Om een soepele perceptie van de ruimte te behouden, en om de pilaar en de technische ruimte van de afvoerkanalen te camoufleren, is gekozen voor gres porcellanato met steen-effect, met een zeer zachte structuur die rijk is aan realistische details. De neutrale kleur, met een lichte nuance, schept een warme en ontspannen sfeer.

Zowel voor de vloer als voor de wandbekleding is gekozen voor een rechthoekig formaat van 75x150, om zo min mogelijk voegen te hebben en om het bouwplan van de badkamer, die zich in de lengterichting naar het raam uitstrekt, beter tot zijn recht te laten komen.

De douchebak is ook gemaakt van gres porcellanato, maar met een antislip afwerking om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen; aan de binnenkant van de plaat is vervolgens de behuizing gemaakt voor de waterafvoer.

Alle wanden zijn tot aan het plafond bekleed, zodat de perceptie van hoogte niet wordt onderbroken en het bestaande type ramen en deuren wordt versterkt.

Binnen de wanden van de bad- en doucheruimte zijn functionele niches gecreëerd, die ook bedekt zijn met hetzelfde materiaal voorzien van jolly randen die ter plaatse in een hoek van 45° zijn afgesneden.

Ondanks de extreme eenvoud en netheid van de ruimte, is niet afgezien van een licht decoratief effect op de achterwand van de douche. Er is gekozen voor een 30x30 brede tegelmozaïek uit dezelfde serie van de tegels, uiteraard gelegd met epoxy-voeg van Mapei om het schoonmaken van de voegen te vergemakkelijken.

Uiteraard volgen ook de badkamermeubels de sfeer van de wandbekleding en zijn ze gemaakt van materialen als natuurlijk eikenhout voor het wastafelblad, staal voor de kranen en fittingen en matwitte keramische accessoires.
De kosten voor het uitvoeren van dit soort activiteiten kunnen van vele factoren afhangen: de grootte van de badkamer, de arbeidskosten en de gekozen accessoires.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, een van onze aangewezen professionals zal tot uw beschikking staan om u de beste prijs op de markt te bieden
 

Gebruikte vloeren en wandbekleding:

Vloer- en wandtegels voor de badkamer: Gres porcellanato tegels met steen- en beton-effect van Atlas Concorde uit de Lims collectie, in de kleur Ivory, met 9mm dikte, in formaat 75x150
Wanddecoratie van de douchewand: Gres porcellanato Tumbled mozaïek met steen- en beton-effect van Atlas Concorde uit de Lims collectie, in de kleur Ivory, met 9mm dikte, in formaat 30x30

Ontdek onze online gres catalogus:
•    Atlas Lims 
•    Gres porcellanato tegels voor de badkamer 
•    Gres porcellanato tegels met steen-effect