0
OneTile Experience
0
background
Typ de serienaam of de code van het product

La ricerca non ha prodotto risultati, contattaci per una consulenza

Neem contact met ons op
0

Hoe de tegels voor uw terras te kiezen

Hoe de tegels voor uw terras te kiezen
Bij de keuze van terrastegels moet er rekening worden gehouden dat ze in de buitenomgeving waterdicht, slip- en vorstbestendig moeten zijn, draagkrachtig, bestand tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen, weinig vatbaar voor schimmels en vlekken, en bij voorkeur anti-slip. 
De keuze van de kleur van de vloer voor buiten moet in harmonie zijn met de stijl van het huis, waarbij nieuwe technologieën ook de mogelijkheid bieden om een doorlopend effect tussen binnen en buiten te creëren. Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan lichte kleuren om geen zonnestralen aan te trekken en om verwarming in de zomer te beperken. Donkere kleuren krijgen de voorkeur als de buitenruimte slechts een paar uur aan de zon is blootgesteld. 

In die zin is gres porcellanato de ideale keuze voor tegels op het terras, omdat het geen vlekken maakt, niet barst, geen oppervlaktebehandeling of speciaal onderhoud nodig heeft, een hoge weerstand tegen vertrapping heeft en niet van kleur verandert na verloop van tijd. Bovendien kan er gekozen worden voor antislip-collecties/afwerkingen, zijn de tegels gemakkelijk schoon te maken en hebben ze geen specifieke behandelingen of seizoensgebonden onderhoud nodig. 
Het terras is een element dat waarde toevoegt aan elke woning, vooral als het groot genoeg is om er inrichtingselementen te kunnen plaatsen. Bij de keuze van de tegels moet dus niet alleen worden gekeken naar de functionaliteit, maar moet ook rekening worden gehouden met esthetische vereisten. 

Gres porcellanato met cement-effect dat industriële accenten biedt is nog altijd een van de grootste trends voor de stijl van terrassen. 

Zo zijn gres porcellanato tegels met hout-effect geschikt voor zowel balkons in klassieke stijl met houten meubilair als modernere oplossingen waarbij verschillende materialen en kleuren worden gecombineerd.
Lichte vloeren maken het mogelijk het terras in te richten met donkere houten meubelen of gelijksoortige tinten te combineren, zodat er afwerkingen en accessoires zijn die een aangenaam contrast vormen met de harmonie die ontstaat door de toon op toon combinatie, waardoor de afzonderlijke elementen beter tot hun recht komen. 

Tegels in gres porcellanato met steen-effect: een oplossing die zich moeiteloos aanpast aan verschillende interieur stijlen, van meer klassiek tot industrieel. Deze worden aanbevolen voor balkons en terrassen met een moderne of minimalistische stijl, waar meer subtiele kleuren en materialen zoals verchroomd metaal of glas de overhand hebben. 

Voor kamers in een landelijke stijl kan worden gekozen voor gres porcellanato tegels met terracotta-effect: de typisch roodachtige kleur en de iets grovere textuur dwingen tot zeer nauwkeurige kleurcombinaties, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan warme, zachte tinten. 

Een trend die gewild is voor interieurs en zich ook aan het uitbreiden is voor terrasvloeren buiten, is die van patronen met meerdere formaten die vierkanten mengen met rechthoeken en zeshoeken.

Wat men altijd in gedachten moet houden, ongeacht het gekozen product, is het eindresultaat dat men wil bereiken: werken met professionals die de beste oplossingen kunnen adviseren en innovatieve ontwerpideeën kunnen voorstellen is van essentieel belang om een weloverwogen keuze te maken die op den duur voldoet.