0
Zoeken

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om af te sluiten

Sicis

De oudste en meest geavanceerde techniek in het maken van verfijnd edelsmeedwerk

De oudste en meest geavanceerde techniek in het maken van verfijnd edelsmeedwerk
De kunst van de micro- en nanomozaïek is een van de oudste en meest uitgewerkte technieken in de edelsmeedkunst, en vanwege zijn complexiteit was het vele eeuwen lang niet mogelijk deze kunst te reproduceren. Sicis heeft de antieke mozaïek edelsmederij uit de 18e en 19e eeuw bestudeerd uit de Hermitage van Sint-Petersburg en in de Vaticaanse musea, met een project dat meer dan 25 jaar onderzoek, innovatie en ontwikkeling van materialen heeft gevergd, waardoor een atelier kon ontstaan dat zich specifiek bezighoudt met de studie van micromozaïek.

De mozaïek ontwerpers van Sicis creëren deze micro tegels van goud en Venetiaans stucwerk, verkregen door het smelten van 9 hoofdkleuren en diamantpoeder op 1200 graden, waardoor oneindige combinaties van kleuren en schakeringen ontstaan. Tientallen uren zijn nodig om het kunstwerk te voltooien; de ontwerpers zetten elke micro tegel één voor één, geheel met de hand, waarbij ze het ontwerp met het blote oog volgen en een uniek en onherhaalbaar meesterwerk creëren.

De belangrijkste collecties van Sicis

Sicis Home Collection 
Sicis is blij u “Thuis” te mogen verwelkomen. De klassieke inspiratie die in de hedendaagse wereld wordt gebracht, geeft gestalte aan een eclectische, elegante en geraffineerde stijl. Interieurs die persoonlijkheid uitstralen. Het voortdurende onderzoek, de aandacht voor kwaliteit, het gebruik van geselecteerde materialen, het vakmanschap dat tot in de kleinste details wordt verzorgd door ambachtsmeesters, dit zijn de kernwaarden van de productie van de Maison, alles geheel Made in Italy. De ruimte krijgt de aandacht in haar volledigheid, vrij van vooropgezette schema's. De wanden worden een onderdeel van de "sfeer" en een onderdeel van de decoratie, ook middels de geïntegreerde mozaïek, en een reden tot experimenteren, middels innovatieve materialen voor de bekleding, stoffen of marmer. Sicis drukt haar stijl uit door middel van een manier die de hele ruimte doordringt, van meubilair, verlichting, accessoires tot vloerbedekking, waarbij het mozaïek het leidmotief en het onderscheidende element blijft.

Sicis Vetrite Collectie extra grote platen
Het is ontstaan door een intensief onderzoek gericht op de uitvoering van nieuwe evoluties van luxe decoratieve materialen voor bekleding, en is voor SICIS een natuurlijke overgang, van de mozaïek tegel naar de grote plaat. Glas, dat een materiaal is dat wezenlijk deel uitmaakt van het DNA van de onderneming, met de samengestelde toepassing van weefsels en polymeer films die de kern ervan vormen, heeft de hoofdrol in deze grote platen. Het formaat kan oplopen tot 120x280 cm met een dikte van 6 mm tot 12 mm, in geval van bijzondere toepassingen. In de SICIS Fabriek en in de Ateliers worden techniek en alchemie, handvaardigheid en kunst op verstandige wijze met elkaar vermengd, en het is in deze omgeving dat een de volgende ingeving ontstaat: een product creëren dat avant-gardistisch is vanuit een vernieuwend en esthetisch oogpunt dat de barrière van de grootte overwint. Voor SICIS is Vetrite het vermogen om te denken aan betegeling zonder beperkingen van welke aard dan ook, een stijl, een decoratieve kunst, die suggestief, kostbaar, en in staat is om emoties te geven, exclusieve texturen te onthullen, unieke patronen, aangename kleuren. Dit product, zuiver en hardnekkig, is bijzonder veelzijdig en eclectisch, geschikt voor toepassingen zowel in de gebruikelijke toepassingsgebieden voor bekleding van interieur, als in sectoren zoals de bekleding van meubelen, bovenbladen, deuren en verlichting, tot design. Het is een beter en verfijnder alternatief zijn voor platen in porcellanato. SICIS laat u graag kennis maken met Vetrite, gewijd aan de liefde en passie voor de schoonheid van kwalitatieve wandbekleding, een onderscheidend element wat de kracht en het karakter vormt van elke ruimte.